"Pakje Kunst" verspreidt kleine kunstwerkjes vanuit een oude sigaretten-automaat.
In Rotterdam te vinden bij Kobalt & co, Zaagmolendrift 35, 3036 JW Rotterdam en op diverse andere lokaties in de stad.

STRAATMADELIEVEN
Onder deze werktitel maakte ik dit kunstwerkje voor Pakje Kunst.
Een speelse verbeelding van een idee, een gedachten-gang van waaruit nieuw werk ontstaat.

Klik voor info Pakje Kunst

Voor de gelukkige vinder:

A story behind
and before

Onderaan de nederlandse vertaling


Sinds een aantal jaar vind ik op straat deze grappig ogende dingetjes. Kan ik daar niet iets mee? Denk ik dan, maar- waarom liggen er zoveel en gooien mensen die gewoon maar op straat?? Dat kan niet goed zijn voor het milieu en daarnaast: wat een zootje.
Inmiddels beter op de hoogte moest ik denken aan de jongeren die op straat hangen, op zoek naar een verzetje, afleiding, vergetelheidā€¦ aandacht misschien?
Straatmadelieven, een oubolllige benaming van die jeugd met haar nare gewoonten en onhebbelijkheden waar we liever niet mee van doen hebben. Maar ze zijn overal, altijd, zoals de onuitroeibare madeliefjes in je gazon.
Ik weet niet of iemand ooit de madeliefjes watert, die redden zich zelf wel. Maar hoe zal het gaan met de jongeren, die zich een momentje wegwanen maar aan hun roes zichzelf beschadigen.

Je kunt er altijd meer over zeggen maar dit is het eigenlijk wel. Alsjeblieft, een minivaasje voor een madeliefje. Gesigneerd omdat het hoort bij mijn werk van roest en beelden van vergankelijkheid, tijdelijkheid. Met een gedroogd bloemetje maar er is er ook vandaag vast een buiten te vinden.

Niets is steeds hetzelfde, er is beweging en verandering overal en schoonheid vind je zomaar, in de dingen om je heen. Ik hoop dat je hier iets moois hebt gevonden. En in het idee van Pakje Kunst, dat ik prachtig vind. Agnes, oktober 2019Contact: Agnes@agneswesterduin.nl

< terug