Home       Agnes       Schilderijen       Foto en roest       Exposities       Nieuws      In mijn atelier ben ik graag te vinden tussen velerlei teken- en schilder materiaal, schrijfsels, vindsels uit de natuur, mijn camera, roest- en knoestigheden. Ik werk voornamelijk op het platte vlak in diverse technieken en met verschillende materialen. Sinds enkele jaren exposeer ik vooral met mijn Roest Rust Niet-concept.

...In 2006 begon ik met schilderen. Diverse materialen werden onderzocht, waarbij mijn fascinatie vooral de kleuren, structuren en overgangen betrof. Ik werkte intuitief, geïnspireerd vanuit mijn innerlijke beleving, de beweging en het materiaal. Organische vlakken, lijnen en vormen ontstonden en ook menselijke gestalten vonden een plaats in dit spel van scheppen. Het werk is kleurrijk maar ook stemmig, harmonisch en toch vol contrasten.

Op zoek naar inspiratie volgde een vind-tocht door de lens van de camera. Vormen van planten en bloemen, dood hout en knoestig gesteente, roest en bladders, schaduwen, ijskristal en meer. De buitenwereld kwam naar binnen en beelden van schoonheid werden gevonden, anders dan geschapen (door mij) misschien. Wel geschept, uitgelicht naar mijn beeld.

Het concept "Roest Rust Niet" volgde: een serie licht bewerkte foto's die, op staal geprint, aan het roesten werden gebracht. In samenwerking met de natuur (in het atelier in een oud Hofboogje in Rotterdam, of op het dak, in weer en wind) schiep ik een nieuw soort kunstwerk. Spannend en toch harmonisch, sferische beelden van kleur en contrast, structuur en organische vorm.
Met dit werk exposeer ik op dit moment regelmatig.
Vind een expo in je buurt of maak een afspraak met mij in het atelier in Rotterdam, welkom!

Agnes
06-18540027
agnes@agneswesterduin.nl


* Roest Rust Niet

* Schilderijen

* Agnes over schilderen en inspiratie

* Nieuws: atelier, activiteiten, kids, actueel

* Introduction in English
* Introduction en Francais

Voor informatie, prijzen en ander vragen: E-mail of bel mij.

                                                               Contact: Agnes@agneswesterduin.nl of bel: 06-18540027